Miért őröljünk otthon?
Friss ételt enni, tartósítószerek nélkül mindig, mindenből hasznosabb szervezetünk számára. Nem kivétel ez alól a liszt sem.
Természetes folyamatok során a teljes kiőrlésű lisztből egy-két hét alatt elvész a legtöbb számunkra értékes tápanyag, a fehér liszt pedig eleve nagyrészt csak keményítőt tartalmaz. Tehát ha tápláló, tápanyagdús ételt szeretnénk készíteni, válasszuk a frissen őrölt lisztet alapanyagnak.
Honnan tudunk malmot beszerezni otthoni őrléshez?
Hazai malomgyártónk a Malomgyártó Kft. akiktől új malmokat lehet venni.
Elektromos és kézi malmaik közül választhatunk, attól függően számunkra mi szimpatikusabb.
Az elektromos malmok gyorsabban őrölnek mint kézi társaik, és kevesebb izommunkát is igényelnek.
Ha nem fontos számunkra, hogy magyar malmot vegyünk, nézzünk szét más boltok oldalain ahol malmot lehet kapni, például:
Használt gabonamalmot is vásárolhatunk, erre mi az osztrák Willhaben-t ajánljuk. (Keressünk rá oldalukon a gabonamalmokra, azaz németül a „getreidemühle” szóra.)